Despre sănătateamintală.ro
Sănătateamintală.ro este un centru de resurse dedicate educației pentru sănătate mintală, cu informații scrise pe înțelesul tuturor dezvoltat de Code for Romania. Aici veți găsi informații verificate despre sănătate mintală în general cât și specific pentru copii, adolescenți, adulți și vârstnici, dar și pentru grupuri specifice, precum părinții, persoanele cu boli cronice, îngrijitorii, lucrători în domenii la risc etc. Sănătateamintală.ro are un rol de enciclopedie medicală pe înțelesul tuturor, cu rol de a descrie pe larg și într-un mod accesibil tulburările mintale, oferind resurse verificate pentru a le înțelege din punct de vedere al manifestării, al simptomelor, al diagnosticului, tratamentului, prevenției dar și al screening-ului acestora. Pentru persoanele care trăiesc cu o tulburare mintală, aici se află informații despre cum pot gestiona mai bine primirea unui diagnostic, comunicarea cu cei apropiați, înțelegerea schimbărilor care vin cu un astfel de diagnostic, dar și menținerea unei calități a vieții crescută vor fi abordate.
Prin acest proiect creștem nivelul de înțelegere asupra sănătății mintale și informăm corect populația privind tulburările mintale printr-un singur punct de contact care centralizează informații verificate. Ne dorim astfel să contribuim la încurajarea oamenilor să devină aliați bine informați pentru persoanele care suferă de tulburări psihice și care au nevoie de sprijin. Vrem să reducem miturile privind sănătatea mintală și stigma care provine din neînțelegerea tulburărilor mintale.
Informațiile de pe acest site au doar caracter informativ general, nu reprezintă și nu înlocuiesc legislația în vigoare, diagnosticul, asistența psihologică specializată, consilierea psihologică sau psihoterapia, nu înlocuiesc recomandările medicului și nici vizitele medicale. Scopul platformei sănătateamintală.ro este de a rezuma și accesibiliza informația despre sănătatea mintală pentru a putea fi popularizată în rândul publicului larg. Dacă aveți întrebări despre o anumită afecțiune sau despre simptome contactați întotdeauna un medic sau un profesionist calificat din domeniul medical. Sursele de informare care stau la baza acestui proiect informativ sunt Center for Disease Control and Prevention, National Library of Medicine alături de alte surse oficiale și verificate, iar conținutul a fost adaptat de psihologi români. Depunem toate eforturile de a menține informația actualizată pe acest site. Dacă descoperiți inconsistențe ne puteți oricând semnala acest lucru prin intermediul formularului de contact disponibil aici.
Descoperă alte soluții live din Infrastructura Binelui - Sănătate
Susține pilonul Health for Romania
Fii parte din coaliția de finanțatori care susțin construcția și mentenanța soluțiilor dedicate rezolvării problemelor din sănătate. 7 soluții sunt deja live. Alături de tine putem să le transformăm pe toate celelalte în realitate pentru a completa și consolida infrastructura de soluții digitale de care organizațiile neguvernamentale, autoritățile și toți românii au nevoie pentru șansa la o viață sănătoasă, prin acces la informații și servicii critice.
Dacă reprezinți o companie și vrei să devii unul dintre partenerii strategici în misiunea noastră, trimite-ne chiar astăzi un mesaj și hai să lucrăm împreună!
Citește raportul "Sănătate mintală pentru toți"
În ultimul an ne-am aplecat atenția asupra domeniul sănătății mintale, în cadrul programului Civic Labs al Code for Romania, într-un efort de a înțelege care sunt cele mai presante probleme din sector și ce rol poate să joace tehnologia în a le rezolva.
Parteneri strategici
Pilonul dedicat sănătății din Infrastructura Binelui este susținut de Lidl România. Pentru a te alătura coaliției de susținători ai Infrastructurii Binelui ne poți trimite un mesaj la contact@code4.ro.
Ramâi cu noi
Rămâi în contact cu noi pentru a afla care este impactul spirijinului tău, pentru a primi cele mai noi informații despre soluțiile digitale care ajută la îmbunătățirea educației, sănătății, mediului, care ajută grupurile vulnerabile și cresc capacitatea societății civile în România.